Segueix l’actualitat de la Fundació Drissa

 Titulars  Notícies
Diumenge 10 Octubre 2021

Blanes ha estat aquest matí la capital gironina del Dia Mundial de la Salut Mental, on s’ha reclamat que les malalties mentals deixin de ser un tabú.

S’ha llegit el manifest ‘La Salut Mental en un Món Desigual’ en l’acte encapçalat pels representants de l'associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, l’IAS, Support-Girona, la Fundació Drissa, l’alcalde de`la vila i el conseller de Salut, després d’una marxa popular amb 200 participants.


Dimecres 6 Octubre 2021
La I Caminada per la Salut Mental obrirà la diada a les 10 del matí, amb sortida des del Monument al Sardanista i un recorregut de 5 km.

El proper diumenge 10 d’octubre, Blanes acollirà l’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a comarques gironines. La diada, de caràcter festiu i reivindicatiu, s’obrirà a les 10 del matí, amb la I Caminada per la Salut Mental, impulsada per l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques amb el suport de l’ajuntament de la ciutat, per sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, al mateix temps que promoure l'activitat física com a factor clau en el benestar físic i mental de totes les persones. El recorregut serà de 5 km i sortirà i acabarà al Monument al Sardanista del passeig marítim de Blanes.

Divendres 24 Setembre 2021
Sota el lema “La salut mental en un món desigual”, les entitats organitzadores del programa volen divulgar i sensibilitzar sobre diferents temes clau entorn a la salut mental, la discapacitat i l’estigma arreu del territori. 

Segons l’ESCA 2020, gairebé una quarta part de la població catalana de 15 anys i més té malestar emocional, aproximadament un de cada cinc homes i una de cada tres dones.

A comarques gironines, les dades assistencials de 2020 registrades a la Xarxa de Salut Mental i Addiccions evidencien els efectes de la pandèmia de la Covid-19 i la contenció realitzada.

L’any passat va créixer un 46% l’atenció d’hospitalització domiciliària i un 24% l’activitat dels equips assertius comunitaris.

Els centres de salut mental d’infants i joves (CSMIJ) van registrar un 26% més de casos nous i els centres d’adults (CSMA) un 22%. Els centres d’atenció i seguiment a les drogodependències (CAS) van augmentar un 17% les visites de seguiment degut al risc de recaigudes.

Dijous 23 Setembre 2021
Els propers 2 i 3 d'octubre us convidem a la present edició de Benvinguts a Pagès, que enguany recupera el format presencial.

Obrirem les portes al públic de la nostra horta ecològica de Campllong. Podreu participar en visites guiades, a més de tallers i activitats.

La visita es durà a terme seguint les mesures de prevenció de la Covid-19, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Per això és imprescindible la inscripció prèvia gratuïta a través d'aquest formulari.

Al web de Benvinguts a Pagès trobareu tota la informació de l'edició 2021.

*Cliqueu aquí per la ubicació exacta de l'horta de Campllong al Google Maps!
 

Dimecres 18 Agost 2021
Un any més rebem la subvenció de Dipsalut per tirar endavant el projecte "“Alimenta la teva salut”.

Feed RSS de notícies