Notícies

10 maig 2018

Els problemes de salut mental seran la primera causa de baixa laboral al 2020

El passat 28 d’abril va ser el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball. AMMFEINA SMC posa de relleu el constant augment de la problemàtica de la Salut Mental en l’àmbit laboral. Actualment les alteracions i problemes de salut mental són la segona causa de baixa laboral temporal i permanent a Espanya. Les previsions de l’OMS són que a l’any 2020 siguin la causa principal.

Els factors psicosocials poden afectar de maneres molt diferents als treballadors, i si ho fan negativament es comprometen les expectatives laborals i poden provocar problemes de salut mental. Aquests factors, segons l’Organització Internacional del Treball (OIT) consisteixen en “interaccions entre el treball, el medi ambient, la satisfacció en el treball i les condicions d’organització, d’una banda, i de l’altra, de les capacitats del treballador, les seves necessitats, la seva cultura i la situació de les persones fora del lloc de feina”.  Els diagnòstics més comuns són la depressió i l’estrès, que segons un informe de l’Observatori Europeu de Riscos, suposen entre el 50% i el 60% del total dels dies laborals perduts a Europa.

L’Agència Europea per la Seguretat i la Salut en el Treball (OHSA) considera alarmant l’augment d’aquesta casuística, que des de fa més de dues dècades no deixa de créixer. Segons una enquesta d’aquesta organització el 51% dels professionals consideren que l’estrès relacionat amb la seva feina és freqüent, i és important destacar les mancances de moltes empreses a l’hora d’abordar correctament aquest tipus de problemàtica.

>> Més notícies
Carrer Santander 1, baixos - 17005 Girona - Tel. 972 24 93 44 - Fax 972 24 93 45 - info@fundaciodrissa.com - Nota legal

Última actualització 23 agost 2019

sitemap